Δραστηριότητες

Στην περιοχή της Αιδηψού μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσιες δραστηριότητες όπως κανό, windsurf, SUP, Jet ski, θαλάσσιο ποδήλατο στη σχολή Αίολος water sports στον Άγιο Νικόλαο Αιδηψού (2 χλμ. Από τα Λουτρά Αιδηψού) καθώς και beach volleyball στο Riviera Beach Club (Άγιος Νικόλαος Αιδηψού) και στο Bazaar Beach Club στο Νέο Πύργο.

Η περιοχή της Λιχάδας αποτελεί πραγματικό παράδεισο για τους κολυμβητές, τους φίλους υποβρύχιου και παράκτιου ψαρέματος, τους φίλους της ήπιας ορειβασίας, τους πεζοπόρους, τους φίλους των διαδρομών με οχήματα 4Χ4 και φυσικά για όλους εκείνους που θέλουν να απολαύσουν νωχελικά τον ήλιο και τη θάλασσα δίπλα στο ξενοδοχείο τους.

Στο πανέμορφο χωριό Καματριάδες της Ιστιαίας, σε ένα σημείο εξαιρετικού φυσικού κάλλους και θέας, λειτουργεί ιδιωτική επιχείρηση ενοικίασης αλόγων για τους φίλους της ιππασίας. Οι μοναχικές ή ομαδικές ιππικές περιηγήσεις στα καταπράσινα βουνίσια μονοπάτια του Τελεθρίου είναι ονειρώδεις.

Η Ωρεός (Ωρεοί σήμερα) είτε ως η επιφανέστερη πόλη της αρχαίας Ιστιαίας είτε κατ’ άλλους ως συνυπάρχουσα με την Ιστιαία, αποτελεί τον ιστορικό πυρήνα της Β. Εύβοιας. Η ιστορική και πολιτιστική της πορεία διαρκεί για σχεδόν τρεις χιλιετίες.

Ο δραστήριος ιστιοπλοϊκός όμιλος της πόλης, μπορεί να δώσει πληροφορίες στους επισκέπτες φίλους της ιστιοπλοΐας, ώστε να έχουν την ευκαιρία να χαρούν το υπέροχο χόμπι τους στα μαγευτικά νερά του Βόρειου Ευβοϊκού.

Η ευρύτερη περιοχή των Ωρεών συμπληρώνεται με δύο ακόμη πανέμορφα χωριά. Τον ημιορεινό Ταξιάρχη (πρώην Μουρσαλή) και την ορεινή Καστανιώτισσα. Κοντά στον Ταξιάρχη λειτουργεί ιδιωτική επιχείρηση ενοικίασης αλόγων για τους φίλους της ιππασίας. Σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στους επισκέπτες μία ιππική ξενάγηση στην ανυπέρβλητη φύση του Τελεθρίου, στο δρύινο δάσος και στην ορεινή λίμνη Σβάλα, πάνω σε καθαρόαιμα εκπαιδευμένα άλογά ιππασίας.

Λίγα χιλιόμετρα πιο ψηλά από τον Ταξιάρχη, σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του δενδροσκέπαστου Τελέθριου, η επίσης προσφυγική Καστανιώτισσα. Ιδανικό ορμητήριο για αξέχαστες οδοιπορίες στο δάσος.