Θωμάς Παπαβασιλείου

O Θωμάς Παπαβασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι Διδάκτωρ (Ph.D.) και Μάστερ (M.S.) του University of Southern California (USC) με υποτροφίες από το πανεπιστήμιο. Υποψήφιος μεταπτυχιακού τίτλου Μάστερ Προπονητικής Αθλητισμού (Μ.Α.) του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με υποτροφία από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Ειδικεύεται σε διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων. Εχει διοργανώσει τουρνουά beach volley με μεγἀλη επιτυχία στο Σχινιά το 2010 και 2011. Έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής στον αγώνα τριάθλου Vouliagmeni International Triathlon 2014, τεχνκός διευθυντής αθλητικών δράσεων του φιλανθρωπικού φεστιβαλ ΕΥΖΗΝ στο Σχινιά το 2013 και 2014 και τεχνικός σύμμβουλος στους αγώνες τριάθλου Astroman και Schiniathlon. Έχει διοργανώσει αγώνες multisport και σεμιναρία με θέματα προπονητικής, αθλητικής διατροφής, αθλητικής ψυχολογίας, αγωνιστικών 
συμβουλών καθώς και training camps γιά αθλητές αντοχής. Στη Νότια Καλιφόρνια όπου έζησε για 26 χρόνια αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες ζωής. Από νεαρή ηλικία, ασχολήθηκε με ποικιλία δραστηριοτήτων και αθλημάτων outdoors, όπως θάλασσιο σκι, βόλλευ σἀλας, beach volley, windsurfing, kitefurfing, surfing, SUP, scuba diving, ιππασία, skateboarding, mountain bike, inline skating, downhill skiing, πεζοπορία (hiking), snowboarding, backcountry skiing, crosscountry skiing, αλεξίπτωτο πλαγιάς, τρίαθλο, ποδηλασία, ιστιοπλοία, καγιάκ open water, αναρρίχηση και spinning. Eιδικά στο beach volley έχει κατακτήσει τη διάκριση ΑΑΑ από το California Beach Volleyball Association. Δοκίμασε το τρίαθλο το 1992 συμμετέχοντας με ομάδα σκυταλοδρομίας στο Nautica Malibu Triathlon κατακτώντας την 1η θέση στο ομαδικό. Στο Λος Αντζελες και στην Χαβάη πρωτογνώρισε και ασχολήθηκε με διάφορες εναλλακτικές τεχνικές αυτογνωσίας και συνειδητοποίησε την αξία της ισορροπίας μεταξύ της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας.

Από το 2009 που επέστρεψε στην Ελλάδα, έχει εστιάσει την προσοχή του στο τρίαθλο, στους δρόμους αντοχής και στο beach volley. Έχει τερματίσει 3 φορές τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες τριάθλου (Budapest Half Ironman, Austria Half Ironman, Nautica Malibu Triathlon, Hermosa Beach Triathlon, Ventura Triathlon) και δρόμους μεγάλων αποστάσεων (Μαραθώνιος του Λος Άντζελες). Eίναι ενεργός τριαθλητής και Μαραθωνοδρόμος έχοντας συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες αντοχής σε βουνό και σε άσφαλτο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με συχνές διακρίσεις στο βάθρο. Ηταν ιδρυτικό στέλεχος και προπονητής της ομάδας τριάθλου Νuventi από το 2015 έως το 2016. Από τον Οκτώβριο του 2016 είναι προπονητής τριάθλου της νέας ομάδας ATP training καθώς και personal trainer. Είναι μέλος του Τελμησσού Μαραθώνα, της ομάδας ποδηλασίας Πρόοδος Ν. Βουτζα, της ΠΕΠΑ, της ομάδας Surfers for Life, του LA triathlon club, California Beach Volleyball Association και της ομάδας παλαιμάχων beach volley Milano Old Stars. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η εργοφυσιολογία, οι εναλλακτικές θεραπείες, ο εθελοντισμός και τα ταξίδια.